Jussi Mäkipelto - Liberaalipuolue - 105 (EU-vaalit)

Vaalihäirintää ja mustamaalaamista

  • Kokkolan telinepaikalta on kadonnut julisteita.
    Kokkolan telinepaikalta on kadonnut julisteita.
  • Kaustisella Liberaalipuolueen juliste katosi vuorokaudessa. Keskustan julisteet säilyivät paikoillaan pari päivää pidempään.
    Kaustisella Liberaalipuolueen juliste katosi vuorokaudessa. Keskustan julisteet säilyivät paikoillaan pari päivää pidempään.
  • Maan ystävät ry:n lokakampanja
    Maan ystävät ry:n lokakampanja

Olin Uudenmaan ehdokkuuteni lisäksi myös Liberaalipuolueen vaaliasiamies Vaasan vaalipiirissä. Osasin odottaa, että jonkinlaista satunnaista julisteidein repimistä olisi odotettavissa, mutta harmikseni huomasin että vaalijulisteidemme tuhoaminen Kokkolan ja Kaustisen seudulla oli sen verran järjestelmällistä, että asialla lienee ollut toisen puolueen aktiivi, joka on kiertänyt julistepaikkoja läpi. Esimerkiksi Ullavan telinepaikalla PS, KD ja Sinisten julisteet olivat sen näköisiä, että ne ovat saaneet rauhassa altistua säälle ja muut julisteet olivat joko juuri vaihdetun näköisiä tai kokonaan tuhottu. Vaikka Suomen vaalijärjestelmää kehutaan yhdeksi maailman parhaista, on näköjään uusien haastajien oltava valmiita kohtaamaan myös tämä vanhojen puolueiden likainen peli. Tästä on kirjoittanut myös puoluekolleegani.

 

Kohtasin omassa vaalikampanjassani myös mustamaalaamista. Ilmastonmuutoksen torjunnasta on tullut politisoitunut hanke ja jakolinjoja on muodostunut muutenkin, kuin vain suhtautumissa tavoitteen mielekkyyteen. Sain kokea tämän joutuessani Maan ystävät ry:n 27.3.2019 julkaiseman lokakampanjan kohteeksi, jossa minusta on esitetty perättömiä ja loukkaavia väitteitä. Viimeisen päälle vetoavalla sivustolla äänestäjät voivat etsiä "ilmastokiltejä" ehdokkaita ja välttää ne ehdokkaat, jotka vain "höpisevät lämpimikseen". Ilmastonmuutoksen torjunta on ollut minulle vaalikampanjani isoin teema, ja esimerkiksi 67% tässä blogissa julkaistuista kirjoituksista vaalien alla 27.3.2019 mennessä ovat käsittelleet tehokasta ilmastonmuutoksen torjuntaa. 

Karu totuus paljastui "kiltteysmittarin" tuloksista. Sen mukaan minua ei juurikaan päästöt kiinnosta ja minun puolesta muka saamme jatkaa "tupruttelua" entiseen malliin. Kaiken lisäksi olen pihalla kuin lumiukko. Täystyrmäys! Koitin katsoa vielä mittarin vaalikonevastauslinkeistä mistä tämä oikein kiikastaa, mutta linkit eivät vieneet vastauksiini vaan pelkästään koneiden etusivulle. -No en kyllä ala etsimään tämän ehdokkaan vastauksia koneesta kun kerran on tuollainen välinpitämätön ilkimys, taitaa ajatella mittaria tutkiva äänestäjä. Äänestäjälle saattaisi vaikka paljastua perusteluistani, että lihaveron sijaan vaadin kattavampaa kaikkia elintarvikkeita koskettavaa päästöveroa tai että vastustan sähköautotukia niiden tehottomuuden vuoksi. 

Mittari mukaan "on tarkoitus antaa äänestäjille oikea kuva ehdokkaan ilmastokannoista", mutta pelkkä pintapuoleinen tutustuminen perusteluihini tai kampanjaani olisi osoittanut nämä väitteet vääräksi. Kampanjaani suunnitellessa päätiin antaa ilmastonmuutoksen torjunnalle ison painoarvon, sillä se tärkeä aihe ja luulin sen yhteisenä tavoitteena yhdistävän läpi puolueiden. Olikin harmillista huomata, että torjuntaa tärkeämpää onkin vain niiden keinojen edistäminen, jotka löytyvät vihreiden ja laitavasemmistolaisten puolueiden keinovalikoimasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MinnaKuusjrvi kuva
Minna Kuusjärvi

Omalla paikkakunnalla rauhassa saivat olla ainakin Vasemmiston, SDP:n, Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten julisteet. Meidän (Sinisten) puolueen julisteet oli revitty lähes joka paikasta. Sama ilmiö oli muuallakin päin Suomea. Eli ei täällä näköjään oikeasti mielipidevapautta ole. Sen verran systemaattista tämä repiminen oli ollut, etten usko lasten tihutöiksi enkä myöskään myrskyn aikaansaannokseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset