Jussi Mäkipelto - Liberaalipuolue - 105 (EU-vaalit)

Europarlamenttivaalit ovat Internet-vaalit

26.5. järjestettävissä europarlamenttivaaleissa äänestetään Internetin tulevaisuudesta. Valmisteilla oleva terroristisen sisällön direktiivi asettaa poistovelvoitteen tunnin sisällä käyttäjien luomalle sisällölle. Mahdoton vaatimus jokaiselle yksityiselle nettisivulle ja useimmille harraste- ja pienpalveluille. Direktiivi jatkaakin siitä mihin tekijänoikeusdirektiivi jäi, ja laajentaa entisestään ylläpitäjien vastuuta siitä, mitä käyttäjät palvelussa tekevät. Etkö huomannut tunnin sisällä blogikommenttia, jonka viranomaiset totesivat terroristiseksi? Saat tuomion terrorismin tukemisesta tai direktiivissä määriteltävästä uudesta rikoksesta. Ja on toki kokonaan oma potentiaalinen ongelmavyyhtinsä, kun uudelle virastolle annetaan valta päättää mitkä ja kenen sanat pitää poistaa netistä välittömästi ja kenen kannanotot ovat vielä sallittua julkista keskustelua. 

Tunnin aikarajaan pääseminen vaatii ympärivuorokautista käyttäjäsisällön lukemista tai automaattista ennakkosensuuria. Toki helpolla pääsee kun vain sulkee sivut tai ainakin estää eurooppalaiset kävijät kokonaan. Suunta on kuitenkin selvä, EU haluaa poistaa Internetistä kaikki ne sivut ja palvelut, joita ei voi kontrolloida ja valvoa proaktiivisesti. Mikäli seuraavan parlamentin kokoonpanossa ei tapahdu selvää muutosta, on Euroopan unioni viemässä Internettiä vain mediajättien ja virastojen tiedostuskanavaksi.

Olenkin itse ehdolla eurovaaleissa, koska Euroopan parlamentista selvästi puuttuu ymmärrys digitalisaatiosta ja sääntelyn todellisista kustannuksista. Terroristisen sisällön direktiivi uhkaa sulkea pienet nettisivut ja -palvelut pois ja tekijänoikeusdirektiivin kaltaiset kammotukset tekohengittävät tulonsiirroillaan sanomalehtien katoavaa yritystoimintaa, mutta ajavat samalla uutta vaurautta ja hyvinvointia synnyttävät startupit pois Euroopan unionista. Nyt meitä nettisivuilla kiusaavat cookie-kyselyt ovat vain pieni riesa sen rinnalla, minne EU:n on Internettiä sääntelyllään viemässä. Näissä europarlamenttivaaleissa ääni minulle on ääni avoimelle Internetille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Eliitin sosialistinen eu ennakkosensuureineen ,on pahempi kuin kiina tai pohjois-korea joista täällä itketään koska siihen kuuluu entisiä demokratioita joista eu on tehnyt rupumaita muiden samanlaisten joukkoon.Ranskassa on taas meneillään mielenositus josta suomen valemedia ei taaskaan uutisoi mitään.Tätä on ennakkosensuurin eu,joka säätää säädöksiä ja lakeja vaientaakseen eu alusmaiden soraäänet.

EU-USA valtaa pitävien pelko kansan noususta ohjaa tätäkin diktatuurien mallia suomessakin.Siksi nämä lait yritetään suomeen saada.Ajatuspoliisit kuten saksassa peliin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset