JussiMakipelto

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 34 min 13 s sitten

Juha Sipilä ärähti perussuomalaiselle eduskunnassa hurjasta Berner-syytöksestä: ”Tässä salissa pitäisi puhua totta”

1 tunti 10 min ago

Perussuomalaisen kansanedustajan Ville Tavion syytökset ministeripestin lupaamisesta saivat  pääministeri Juha Sipilän (kesk) ärähtämään totuudessa pysymisestä.

Tavio esitti Sipilän saaneen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) lähtemään keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi vuonna 2015 lupaamalla tälle ministerin salkun. Puheet olivat Sipilän mukaan täysin vailla perusteita.

Pääministeri Sipilä: Sain tietää Bernerin SEB-ehdokkuudesta tiistaina – Lindtman: ”Kuulinko oikein?”

1 tunti 45 min ago

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoo saaneensa tietää, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriä (kesk) esitetään ruotsalaisen pankkikonserni SEB:n hallitukseen, kun yhtiö kertoi asiasta omassa pörssitiedotteessaan. SEB tiedotti nimitysehdotuksesta tiistai-iltana.

”Ensinnäkin sain tietää siitä samanaikaisesti kuin ministeri Bernerkin, eli silloin kun yhtiö tiedotti siitä julkisesti. Näin pörssiyhtiöt toimivat”, Sipilä sanoo eduskunnan kyselytunnilla.

Kehno alku suomalaisille MM-hiihdoissa

2 tuntia 4 min ago

Hiihdon MM-kisat käynnistyivät suomalaisittain pettymyksellä. Yksikään suomalaiskilpailija ei sprinteissä edennyt välieriin ja naisten osalta yksikään suomalaiskilpailija ei mennyt jatkoon edes karsinnasta.

Joni Mäki ja Ristomatti Hakola olivat ainoat suomalaiset, jotka pääsivät karsinnasta erävaiheeseen. Erässään molemmat jäivät kuitenkin kolmanneksi, kun välieriin etenivät suoraan vain erien kaksi parasta. Aikavertailunkaan kautta Mäelle ja Hakolalle ei jatkopaikkaa tullut.

Lauri Vuorinen oli karsinnassa 35:s ja Anssi Pentsinen 37:s. Heidän kisansa päättyi siihen.

Patrik Laineen maaliton putki vain jatkuu – Jesse Puljujärven NHL-ura voi olla katkolla

2 tuntia 58 min ago

Patrik Laineella ja Winnipeg Jetsillä oli keskiviikkona synkkä ilta joukkueen hävittyä Colorado Avalanchelle 1-7. Jetsin ainoan maalin syöttänyt Laine pelasi jo 15. perättäisen maalittoman ottelunsa.

Laine on viimeksi onnistunut maalinteossa 13. tammikuuta. Hänen kauden kokonaistehojen kannalta maalittomuus on hämmästyttävää, sillä tällä kaudella Laine on tehnyt kuitenkin 25 maalia. Niistä 18 syntyi marraskuussa.

Laineen tehottomuudesta ei voi syyttää joukkuekavereita. Maalittomuus on varmasti päästä kiinni. Henkinen tuska on maalitykkinä tunnetulla Laineella liian kova.

Vihreät ällistyivät kaivoslain yksityiskohdasta: Suomalaiset maksavat tästä veroa, ulkomaiset eivät

3 tuntia 36 min ago

Vihreiden kansanedustajat kummastelevat, miksi malminetsintään erikoistuneet ulkomaalaiset yhtiöt voivat myydä löytämiensä esiintymien kaivosluvat eteenpäin verottomasti. Kansanedustajat Krista Mikkonen, Satu Hassi ja Hanna Halmeenpää jättivät asiasta kirjallisen kysymyksen Juha Sipilän hallitukselle.

Hallituksen on annettava vastaus kirjalliseen kysymykseen kolmen viikon kuluessa siitä, kun kysymys on saapunut valtioneuvoston kansliaan.

”Ilmoitukset +134%” – Kansanedustaja järkyttyi uusista vanhustenhoidon tiedoista

4 tuntia 10 min ago

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen, oppositiopuolue vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto kirjoittaa blogissaan vanhustenhoidosta.

”Sosiaali- ja terveysvaliokunta sai tänä aamuna ministeriltä, poliisilta, valvontaviranomaisilta sekä hoitoalan järjestöiltä katsauksen hoitoa-alan tilanteeseen. Katsaus oli vielä järkyttävämpi kuin olin osannut odottaa. Epäkohdat ovat törkeitä, tietoisia ja yleisiä”, Alanko-Kahiluoto kirjoittaa.

Näkökulma: Minne katosi Anne Bernerin päivämäärä 29.4.2019?

4 tuntia 57 min ago

Ruotsalaispankki SEB:stä kerrotaan Uudelle Suomelle, että nykyinen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on aloittamassa SEB:n uudessa hallituksessa vasta kesäkuun alussa.

Berneriä esitetään SEB:n hallituksen jäseneksi yhtiökokouksessa 26. maaliskuuta. SEB:n mukaan yhtiökokouksessa esitetään, että Berner valitaan 26. maaliskuuta mutta hän astuu tehtävään 1. kesäkuuta.

SEB: ”Emme halua sekaannusta” – Berner nouseekin hallitukseen vasta 1.6.

5 tuntia 3 min ago

Ruotsalainen pankkikonserni SEB kertoo, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) nousisi yhtiön hallitukseen vasta 1. kesäkuuta.

”Koska hän on ministeri Suomessa, häntä ehdotetaan nimitettäväksi yhtiökokouksessa 26.3., mutta hän ei ota aktiivista roolia hallituksessa ennen kuin 1.6.”, SEB:n viestintäjohtaja Frank Hojem kertoo Kauppalehdelle ja Uudelle Suomelle.

”Meidän, hänen ja Suomen hallituksen takia, emme halua mitään sekaannusta näiden kahden roolin välillä. Siksi toimimme näin”, Hojem toteaa.

Selvitys: Alkoholilain vaikutukset odotettua vähäisempiä – helle lisäsi oluen myyntiä enemmän kuin lakimuutos

7 tuntia 22 min ago

Kuuma kesä kasvatti päivittäistavarakaupan alkoholin myyntiä enemmän kuin laki- tai veromuutokset. Näin arvioi Päivittäistavarakaupan toimitusjohtaja Kari Luoto kaupan teettämän Taloustutkimuksen selvityksen pohjalta. Alkoholilain vaikutukset jäivät Päivittäistavarakaupan selvityksen mukaan odotettua vähäisemmiksi. Muutos näkyi lähinnä vahvojen lonkeroiden myynnissä.

Hellekuukausien voima näkyy siinä, että viime vuoden touko- heinä- ja elokuussa alkoholimyynti päivittäistavarakaupassa kasvoi peräti 15 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Kansanedustaja: ”Ollaan lähes laittomassa tilassa” – Suomen valtiolta ”käsittämätöntä venkoilua” alkoholin etämyynnistä

7 tuntia 42 min ago

Hallituspuolue kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen esittää, että seuraavalla hallituskaudella Suomi voisi vapauttaa viinit päivittäistavarakauppoihin ja ravintoloiden ulosmyyntiin.

Nykyinen Sipilän hallitus toteutti alkoholilain uudistuksen, jossa muun muassa nostettiin kaupoissa myytävien alkoholijuomien prosenttirajaa.

Neljän oppositiojohtajan kova viesti Juha Sipilälle: Ministeri Jussi Niinistön käytös ”kestämätöntä” – ”Pyrkii puuttumaan eduskunnan toimintaan”

8 tuntia 17 min ago

Neljän oppositiopuolueen eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat julkistaneet avoimen kirjeen pääministeri Juha Sipilälle (kesk) koskien puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) käytöstä.

Hallituksen papereista paljastui lakihanke: Poliisille kaikkien suomalaisten passikuvat ja sormenjäljet?

9 tuntia 54 min ago

Hallituksen keskiviikkona julkaisemasta seksuaalirikosten ennaltaehkäisyyn keskittyvästä toimenpideohjelmasta on paljastunut lakialoite, jossa poliisille annettaisiin mahdollisuus käyttää ajokortti- ja henkilörekisteriä rikosanalyysissä törkeimpien rikosten kohdalla.

Asian nosti esiin keskiviikkona MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä.

Toimenpideohjelmassa on kohta, joka kuuluu näin:

Anne Berner Ylelle: SEB-päätös tulee 26.3, mutta nimitys astuu voimaan myöhemmin

10 tuntia 26 min ago

Liikenne- ja viesintäministeri Anne Berner (kesk) on kommentoinut Ylelle päivämääräepäselvyyttä liittyen hänen nimittämiseensä ruotsalaispankki SEB:n hallituksen jäseneksi maaliskuussa.

Uusi Suomi kertoi keskiviikkona, että SEB:n uusi hallitus kokoontuu heti 26. maaliskuuta eli samana päivänä, jolloin yhtiökokous pidetään. SEB:n uusi hallitus nimitetään yhtiökokouksessa.

PS-ilmiö vahvistuu HS-gallupissa – Sipilän hallituksen kannatus enää 34,3%

10 tuntia 50 min ago

Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan tänään torstaina julkaisussa Helsingin Sanomien puoluegallupissa.

Perussuomalaisten kannatuslukema on nyt 11,7 prosenttia, mikä on 1,7 prosenttiyksikköä suurempi kuin edellisessä mittauksessa.

LUE MYÖS: Näkökulma: Saako Jussi Halla-aho kaivettua nämä piilokannattajat esiin?

Cristiano Ronaldo ja Juventus vaikeassa tilanteessa

11 tuntia 1 min ago

Cristiano Ronaldon unelma neljännestä perättäisestä jalkapallon Mestareiden liigan mestaruudesta uhkaa jäädä haaveeksi. Atletico Madrid kaatoi ensimmäisessä osaottelussa Juventuksen kotonaan maalein 2-0.

Jose Maria Gimenez ja Diego Godin maalasivat Atleticon voittoon. Maalit syntyivät toisen puoliajan lopulla viiden minuutin sisällä.

Ennen Gimenezin ja Godinin maaleja Alvaro Morata oli jo puskenut pallon Juventuksen verkkoon, mutta avustavan videotuomarin käsittelyn jälkeen maalia ei hyväksytty.

Kärpät murskaavana kärkiottelussa

20.2.2019 21:33

Jääkiekon Liigan kärkiottelusta tuli keskiviikkona Oulussa yksipuolinen näytös. Liigaa johtava kotijoukkue Kärpät murskasi sarjakakkosen TPS:n peräti 6-1.

Nuorten maailmanmestarit olivat merkittävässä roolissa. Aleksi Heponiemi saalisti tehot 1+2 ja Rasmus Kupari 1+1. Kokenut Jussi Jokinen syötti kolme maalia.

Komean NHL-uran kiekkoillut Jokinen on pelannut Kärpissä tällä kaudella nyt kuusi ottelua. Hänen tehonsa näissä peleissä ovat 1+8=9.

Oikeuskanslerin uusi kommentti tapaus Berneristä: ”Tämä muuttaa asetelmaa”

20.2.2019 19:15

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kertoo Uudelle Suomelle, että uudet päivämäärätiedot muuttavat asetelmaa hänen arviossaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneristä (kesk) mahdollisesta hallitusjäsenyydessä ruotsalaisessa pankkikonserni SEB:ssä.

Uusi Suomi kertoi aiemmin keskiviikkona, että SEB:n hallitus pitää järjestäytymiskokouksen pian yhtiökokouksen jälkeen 26. maaliskuuta. Berner oli kertonut Pöystille, että ensimmäinen kokous järjestettäisiin 29. huhtikuuta.

Uusi tieto Anne Berner -jupakassa: SEB:n hallitus koolle heti 26.3. – Oikeuskansleri: Berner antoi eri päivämäärän

20.2.2019 18:01

Ruotsalaisen pankkikonserni SEB kertoo Uudelle Suomelle, että tuleva uusi hallitus pitää ensimmäisen kokouksensa jo 26. maaliskuuta eli nykyisen vaalikauden aikana. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on tähän saakka korostanut, että yhtiön hallituksen ensimmäinen kokous järjestetään eduskuntavaalien jälkeen huhtikuun lopulla.

Nyt puhuu oikeuskansleri: ”Kävin Bernerin kanssa keskustelua – en antanut kirjallista lausuntoa”

20.2.2019 16:57

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti vahvistaa käyneensä keskustelua liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) kanssa tämän mahdollisesta valinnasta Svenska Enskilda Bankenin SEB:n hallitukseen.

Pöysti kertoo asiasta itse julkisuuteen toimittamassaan tiedotteessa.

Bernerin veto tulistutti keskustalaiset – Varapuheenjohtaja Kulmuni Ylellä: ”Nyt tulee paljon kysymyksiä”

20.2.2019 15:26

Viestintä- ja liikenneministeri Anne Berner (kesk) kertoo Yle uutisille viestittäneensä heti pääministeri Juha Sipilälle (kesk), kun hän sai tiedon, että hän on ehdolla liikepankki SEB:n hallitukseen.

Hän ei kuitenkaan täsmennä, koska tieto tuli.

LUE MYÖS: Juha Sipilältä outo vastaus Anne Berneristä: ”Minua ei kiinnosta se asia”

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat