JussiMakipelto

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 4 min 55 s sitten

Perjantain draamaa: Neymarin voitonitku ja kosovolaisten voitto serbeistä

22.6.2018 23:48

Jalkapallon MM-kisojen mestarisuosikkeihin lukeutuva Brasilia joutui koville perjantaina Costa Rican kanssa. Vasta yliajalla Brasilia pääsi piinasta voitettuaan Philippe Coutinhon sekä Neymarin maaleilla 2-0.

Neymar oli aiemmin yrittänyt filmata rankkarin. Videotuomarointi oli jälleen paikallaan ja tapaus todettiin kalasteluksi. Hipaisustahan Neymar kaatui.

Draamaa riitti pelin päätyttyäkin. Neymarille peli oli niin tunteikas, että supertähti puhkesi itkuun.

Tutkija ihmettelee eduskunnan sote-riitaa: ”Mitä siellä oikein tapahtuu? – Jäitä hattuun”

22.6.2018 12:48

 Viikolla puhjennut raju riita sote-uudistuksen eduskuntakäsittelyn aikataulusta jatkuu. Riitaa on ihmetellyt muun muassa Åbo Akademin valtiotieteen professori Kimmo Grönlund.

– Mitä eduskunnassa oikein tapahtuu? Kyseessä on maakuntauudistus, ei mikään poikkeustoimia vaativa kiireellinen kohtalonkysymys. Jäitä hattuun, hän kommentoi Twitterissä.

Juhannysmyräkkä pyyhkäisee Suomen yli – Sähköyhtiö: ”Olemme siirtyneet tehostettuun valmiustilaan”

22.6.2018 12:11

Suomen yli liikkuu juhannuksena useita matalapaineita ja tuuli voimistuu. Etenkin merialueilla tuuli voi olla paikoin kovaa ja myrskyisää. Tänään juhannusaattona myös sateet ovat runsaita, ja vettä kertyy ennusteiden mukaan yleisesti 10–20 millimetriä, paikoin jopa 30–50 millimetriä.

Petteri Orpo pitää Veera Ruohon saamaa vihapostia käsittämättömänä: ”Säälittävää toimintaa”

22.6.2018 11:37

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo pitää täysin käsittämättömänä, että kansanedustaja Veera Ruoho (kok.) on joutunut ensin eduskunnassa häirinnän kohteeksi ja saa nyt vihapostia.

–Aivan käsittämätöntä miten Veera Ruoho on joutunut ensin työpaikallaan häirinnän kohteeksi, ja sen jälkeen vihapostin uhriksi. Kaikki tuki Veeralle! Säälittävää toimintaa häiriköiltä, Orpo tviittaa.

 

Hoitotyötä tekevän ulostulo: ”Ammattilaisten velvollisuus on avata kovapäisten päättäjien silmät näkemään pienen ihmisen hätä”

22.6.2018 10:55

Mielenterveyskuntoutujien ohjaajana työskentelevä keskustan Tikkurilan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Alpi Ripatti sanoo suoraan, että Suomi on täynnä kotihoitoa, jonka räikeät puutteet eivät kestä asiakkaan, omaisten ja työntekijöiden käsitystä laadukkaasta ja asiakaslähtöisestä kotihoidosta. 

Vahva huhu: Kimi Räikkönen korvataan superlupauksella

22.6.2018 10:44

Kimi Räikkösen ura Ferrarin F1-tallissa uhkaa päättyä ensi marraskuussa. Eri mediat, kuten Autosport uutisoivat, että Ferrari harkitsisi Räikkösen korvaamista nuorella suojatillaan Charles Leclercilla.

Parikymppinen monacolaisajaja Leclerc ajaa tällä kaudella F1:ssä Sauber Alfa Romeo-tallissa Ferrarin tuella. Alku on ollut lupaava hänen ajettuaan pisteille jo kolmessa kilpailussa. Bakussa Leclerc ajoi kuudenneksi. Leclerc on ollut myös tallikaveriaan Marcus Ericssonia nopeampi.

”Pikakaista suomalaiseen keskiluokkaan” – Yritys kouluttaa turvapaikanhakijoita koodaripulaan

22.6.2018 10:22

Maahanmuuttajat työllistyvät Integrifyn ja Startup Refugeesin kautta työvoimapula-aloille. "Pikakaista suomalaiseen keskiluokkaan" -malli näyttää toimivan.

–Samat alat, jotka ovat Suomessa työvoimapula-aloja, ovat suosituimpia meidän kautta työtä hakevien turvapaikanhakijoiden keskuudessa, Startup Refugees -verkoston toiminnanjohtaja Elisa Vepsäläinen sanoo Talouselämälle.

Riita maahanmuuttajista repii Eurooppaa – Sipilä: ”Juhannussuunnitelmat muuttuivat”

22.6.2018 09:39

EU-maiden päämiehet tapaavat sunnuntaina Brysselissä maahanmuuttoa koskevassa epävirallisessa työtapaamisessa. Jännitteet ovat kuitenkin kiristynee EU-maiden välillä juuri tapaamisen alla.

EU-maista Puola, Tsekki, Slovakia ja Unkari ovat jo ilmoittaneet boikotoivansa työtapaamista, BBC kertoo. Italia puolestaan on jo etukäteen ilmoittanut, ettei se suostu minkäänlaiseen sopimukseen, joka ei auta Italiaa maahanmuuttoasiassa.

”Historiallinen” sopu Kreikan veloista varmistui – Petteri Orpo: ”8 vuoden työ on maalissa”

22.6.2018 09:10

Euroalueen valtiovarainministerit pääsivät viime yönä  sopuun Kreikan lähes 100 miljardin euron velkojen takaisinmaksun lykkäämisestä ja Kreikan lainaohjelman lopettamisesta. Muun muassa EU:n talouskomissaari Pierre Moscovici kuvailee sopua merkiksi Kreikan velkakriisin päättymisestä.

Susijengi voitti Tallinnassa kokeilujoukkueella

21.6.2018 23:55

Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi päihitti torstaina Tallinnan Saku Suurhallissa pelatussa harjoitusottelussa Viron pistein 76-69. Voittoon Susijengi kiri jatkoajalla.

Suomi pelasi Tallinnassa kokeilujoukkueella. Lauri Markkasta, Petteri Koposta ja Sasu Salinia ei nähty tositoimissa.

Tehokkaimmat susijengiläiset löytyivät kokeneemmasta kaartista. Shawn Huff heitti 12 pistettä, Mikko Koivisto nakutteli kymmenen pistettä, kuten myös Matti Nuutinen (10/4) ja tupla-tuplan saalistanut Carl Lindbom (10/8).

Kroatia juhli argentiinalaisessa kärsimysnäytelmässä

21.6.2018 23:32

Kroatia varmisti jatkopaikkansa jalkapallon MM-kisoissa jo kahden ottelun jälkeen murjottuaan edellisen MM-turnauksen hopeamitalistin Argentiinan 3-0. Ottelussa hämmästytti erityisesti Argentiinan saamattomuus ja mielikuvituksen puute.

Ensimmäinen puoliaika mentiin 0-0 -lukemissa. Toisen puoliajan alussa shown varasti Argentiinan maalivahti Willy Caballero. Hän tarjoili pelivälineen suoraan Ante Rebicille, joka pamautti Kroatian avausmaalin. Munausta voi verrata Liverpoolin maalivahdin Loris Kariuksen tunarointiin Mestareiden liigan finaalissa.

Pekka Rinne NHL:n paras maalivahti – Seurasi Kiprusoffin ja Raskin jalanjälkiä

21.6.2018 20:47

Nashville Predatorsin Pekka Rinne on valittu NHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Rinne pokkasi parhaalle maalivahdille jaettavan palkinnon, Vezina Trophyn, keskiviikkona Las Vegasissa.

Rinne valittiin NHL:n parhaaksi maalivahdiksi kolmantena suomalaisena. Ennen Rinnettä palkintoa ovat pitäneet suomalaisista hallussaan Miikka Kiprusoff (2006) ja Tuukka Rask (2014).

- Uskoin, että minulla oli hyvät mahdollisuudet voittaa. Ei sitä halua myöntää, mutta olihan se asia tuolla takaraivossa. Tämä on erityinen hetki ja erityinen palkinto, Rinne iloitsi Nashvillen verkkosivuilla.

Ranska varmisti jo jatkopaikkansa – Peru laulukuoroon

21.6.2018 20:13

Jalkapallon MM-kisojen C-lohkossa ratkesi jatkopaikka jo toisella kierroksella, kun Ranska otti torstaina 1-0 -voiton Perusta. Tappio tiesi Perulle taipaleen katkeamista alkusarjaan, vaikka joukkueella on vielä ottelu Australiaa vastaan jäljellä.

Kylian Mbappe viimeisteli Ranskan voittomaalin 34. minuutilla. Sen jälkeen Ranska peruutteli ja keskittyi varjelemaan maaliaan. Puolustuspeli oli ranskalaisilla laadukasta ja Peru oli neuvoton.

Kreikasta tuli euroalueen valopilkku – lainahanat kiinni? ”Positiivisin on tapahtunut”

21.6.2018 19:01

”Meillä oli kolme skenaariota, ja se positiivisin on tapahtunut”, sanoo valtiovarainministeriön finanssineuvos, Kreikka-asiantuntija Pekka Morén.

Pääministeri Sipilä puhui Donald Tuskin kanssa muuttoliikkeestä: Suomi korostaa kiintiöpakolaisia

21.6.2018 18:03

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) keskusteli torstaina Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin kanssa muuttoliikkeen hallinnasta, joka on ensi viikon EU-huippukokouksen pääaihe.

Alma-tutkimus kertoo suomalaisten onnesta – Tutkija epäilee: ”Ei se ihmiselämä todellisuudessa niin hääviä ole”

21.6.2018 16:44

Tuoreen Alma-tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista on vähintään melko usein onnellisia. Onnellisimmat suomalaiset asuvat maan ääripäissä, Lapissa ja Uudellamaalla.

Uudellamaalla 90 prosenttia ilmoitti olevansa vähintään melko usein onnellisia. Lapissa luku oli 89 prosenttia.

Vaalipiireittäin toteutettu tutkimus kertoo suomalaisten onnellisuuden pysyneen samalla tasolla vuodesta 2016. Pirkanmaalla 36 prosenttia vastaajista kertoi tutkimuksessa olevansa yleensä onnellisia ja 48 prosenttia valitsi vaihtoehdon melko usein onnellinen.

Näkökulma: Suomi voisi ottaa vastaan tuhansia kiintiöpakolaisia

21.6.2018 16:23

Eurooppa on ollut syksystä 2015 lähtien neuvoton suuren turvapaikanhakijamäärän kanssa. Yli miljoona hakijaa vuodessa ylitti maanosan kantokyvyn, sillä se kiihdytti eripuraa yksittäisten valtioiden sisällä ja Euroopan unionin jäsenmaiden välillä.

Kipuilu ei ole hellittänyt. Se on nyt siirtynyt Euroopan mahtimaan Saksan sisälle horjuttamaan liittokansleri Angela Merkelin asemaa, ja toinen suuri EU-valtio Italia on ajautunut poliittiseen kestokriisiin. Enää ei puhuta vain Unkarin ja Puolan kaltaisten sooloilijoiden eristettävissä olevasta ongelmasta.

Ihmetys eduskunnassa: ”Nyt tulee rauhoittua – myös keskustan”

21.6.2018 16:06

Oppositiopuolue Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ihmettelee eduskunnassa syntynyttä riitaa sote-uudistuksen käsittelyn aikataulusta. Henriksson vetoaa pääministeripuolue keskustaan, jolla on hänen mukaansa syytä pysähtyä miettimään tilannetta.

– Suomi ei ole poikkeustilassa. Siksi myös keskustan kansanedustajien tulisi nyt pysähtyä miettimään. Eduskunnan virkamiehet, jotka kirjoittavat sote-mietinnön eivät ole robotteja. He tarvitsevat työrauhaa ja lakisääteiset lomansa, Henriksson viestii Twitterissä.

Sinisten Elo haukkuu Kiurun: ”Hävytön väite – puheenjohtaja ylitti toimivaltuutensa”

21.6.2018 15:00

Hallituspuolue Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo syyttää oppositiota harhaan johtavista väitteistä eduskunnassa ryöpsähtäneessä aikataulukiistassa.

”Keskustan härski iltalypsy aiheutti umpikujan” – Eduskunta ilmiriidassa Sipilän vaatimuksesta ja aikataulusta

21.6.2018 13:43

Eduskunnassa roihahti käyntiin jälleen yksi sote-riita torstaina muun Suomen alkaessa rauhoittua juhannuksen viettoon. Sote-uudistusta käsittelevä sote-valiokunta sai aikaiseksi ilmiriidan uudistuksen edistämisen aikatauluista.

Valiokunnan kokous päättyi ilman sopua siitä, kuinka uudistusta tullaan eduskunnan perinteisen kesätauon aikana heinäkuussa sekä mahdollisesti elokuussa käsittelemään. Uuden Suomen tietojen mukaan kesäkäsittelyä vaikeuttaa ainakin virkaohjeistus, joka rajoittaa kansanedustajien mahdollisuuksia työllistää eduskunnan virkahenkilöstöä kesällä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset